<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
      charset=windows-1252">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    Hello,<br>
    <br>
    Do you have any suggestions as to how to measure the frequency delta
    between the transmit channel and the receive channel?<br>
    <br>
    As I sat down to do this, I realized I have no real way to do that.<br>
    <br>
    Mike<br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <div class="moz-cite-prefix">On 03/24/2019 03:23 PM, Marcus D. Leech
      via USRP-users wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite" cite="mid:5C97D942.1010906@gmail.com">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
        charset=windows-1252">
      <div class="moz-cite-prefix">On 03/24/2019 02:39 PM, Freedman,
        Michael - 1008 - MITLL via USRP-users wrote:<br>
      </div>
      <blockquote
        cite="mid:764B29A5-8AC1-4B9E-8657-D20172B8D904@ll.mit.edu"
        type="cite">
        <pre wrap="">It is not just a phase offset. It is a frequency offset. The phase drifts between the two. I can tolerate a phase offset at startup. A freq offset however is causing problems. 

Mike

Sent from my iPhone

On Mar 24, 2019, at 4:28 AM, Marcus Müller <a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="mailto:marcus.mueller@ettus.com" moz-do-not-send="true"><marcus.mueller@ettus.com></a> wrote:

Can you elaborate on what "not coherent" means to you – the relative
phase should be constant after each tune, but if you don't tune
simultaneously, i.e. with timed commands, random at each tune.

Best regards,
Marcus</pre>
      </blockquote>
      Also, what version of UHD?  What hardware rev of UBX cards?<br>
      <br>
      <br>
      <blockquote
        cite="mid:764B29A5-8AC1-4B9E-8657-D20172B8D904@ll.mit.edu"
        type="cite">
        <pre wrap="">On Sat, 2019-03-23 at 17:06 -0400, Michael R. Freedman via USRP-users
wrote:
</pre>
        <blockquote type="cite">
          <pre wrap="">Hello,


I have an issue where I tune both the TX and RX side of a UBX40 card
in 
an X310 to the same frequency and find that the transmitted signal
and 
what is received are not coherent.  I am using an external 10MHz 
reference and have tried the documented suggestions.

at 150MHz it is coherent.

at 155MHz it is NOT coherent.


I have tried setting the dboard_clock_rate to 20MHz.  This made the 
problem appear at 150MHz as well.  I've tried integer_n tuning.

I have verified that the ref_lock and lo_lock are both true.


Any suggestions?


Mike


_______________________________________________
USRP-users mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:USRP-users@lists.ettus.com" moz-do-not-send="true">USRP-users@lists.ettus.com</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com" moz-do-not-send="true">http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com</a>
</pre>
        </blockquote>
        <br>
        <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
        <br>
        <pre wrap="">_______________________________________________
USRP-users mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:USRP-users@lists.ettus.com" moz-do-not-send="true">USRP-users@lists.ettus.com</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com" moz-do-not-send="true">http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com</a>
</pre>
      </blockquote>
      <br>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
USRP-users mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:USRP-users@lists.ettus.com">USRP-users@lists.ettus.com</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com">http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>