<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    <div class="moz-cite-prefix">On 09/02/2014 01:25 PM, Kemp, Elizabeth
      - 1008 - MITLL wrote:<br>
    </div>
    <blockquote
cite="mid:E1DF51E69517144FB7619DEA362DBDF0029260@LLE2K10-MBX01.mitll.ad.local"
      type="cite">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
        charset=ISO-8859-1">
      <meta name="Generator" content="Microsoft Word 12 (filtered
        medium)">
      <style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Tahoma;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";
        color:black;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
pre
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted Char";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Courier New";
        color:black;}
p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing
        {mso-style-priority:1;
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";
        color:black;}
span.EmailStyle18
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.EmailStyle19
        {mso-style-type:personal;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:#1F497D;}
span.HTMLPreformattedChar
        {mso-style-name:"HTML Preformatted Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted";
        font-family:Consolas;
        color:black;}
span.EmailStyle22
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:#1F497D;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
      <div class="WordSection1">
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D">Thank
            you for the reply Marcus!<o:p></o:p></span></p>
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D">I
            just plotted as a complex pair and it still doesn’t have the
            proper phase alignment...  I’m using UHD version 3.7.1.<o:p></o:p></span></p>
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
      </div>
    </blockquote>
    Could you update to 3.7.2?<br>
    <br>
    Also, how are you setting up the two channels?  Are they on two
    different BASIC_RX?<br>
    <br>
    <br>
    <blockquote
cite="mid:E1DF51E69517144FB7619DEA362DBDF0029260@LLE2K10-MBX01.mitll.ad.local"
      type="cite">
      <div class="WordSection1">
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D">-Liz<o:p></o:p></span></p>
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1F497D"><o:p> </o:p></span></p>
        <div>
          <div style="border:none;border-top:solid #B5C4DF
            1.0pt;padding:3.0pt 0in 0in 0in">
            <p class="MsoNormal"><b><span
style="font-size:10.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif";color:windowtext">From:</span></b><span
style="font-size:10.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif";color:windowtext">
                USRP-users [<a class="moz-txt-link-freetext" href="mailto:usrp-users-bounces@lists.ettus.com">mailto:usrp-users-bounces@lists.ettus.com</a>]
                <b>On Behalf Of </b>Marcus D. Leech via USRP-users<br>
                <b>Sent:</b> Tuesday, September 02, 2014 11:49 AM<br>
                <b>To:</b> <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:usrp-users@lists.ettus.com">usrp-users@lists.ettus.com</a><br>
                <b>Subject:</b> Re: [USRP-users] X310, 2 channel sample
                time and phase alignment<o:p></o:p></span></p>
          </div>
        </div>
        <p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
        <div>
          <p class="MsoNormal">On 09/02/2014 11:23 AM, Kemp, Elizabeth -
            1008 - MITLL via USRP-users wrote:<o:p></o:p></p>
        </div>
        <blockquote style="margin-top:5.0pt;margin-bottom:5.0pt">
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">Hi,</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif""> </span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">I
              have a test set up where I am recording on both channels
              of an X310.  I have the output of a signal generator
              connected to the channels through a splitter (and equal
              length cables).  I am using the BasicRX Daughterboards
              (1-250 MHz).</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif""> </span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">I
              have attached a screenshot from GRC of the WX GUI that
              shows a plot of the real samples, and the magnitude of the
              two channels.  As you can see in the magnitude plot, the
              two channels seem to be time-aligned, but there is a huge
              phase offset between the two channels.  I’ve observed that
              the phase offset varies across different frequencies.</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif""> </span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">So
              my question is – why is there a phase offset between the 2
              channels?  Is there anything that can be done to correct
              it?</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif""> </span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">Thanks
              for your help,</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNoSpacing"><span
              style="font-family:"Calibri","sans-serif"">Liz</span><o:p></o:p></p>
          <p class="MsoNormal"><br>
            <br>
            <br>
            <o:p></o:p></p>
          <pre>_______________________________________________<o:p></o:p></pre>
          <pre>USRP-users mailing list<o:p></o:p></pre>
          <pre><a moz-do-not-send="true" href="mailto:USRP-users@lists.ettus.com">USRP-users@lists.ettus.com</a><o:p></o:p></pre>
          <pre><a moz-do-not-send="true" href="http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com">http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com</a><o:p></o:p></pre>
        </blockquote>
        <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt">There may not
          be.  In the past, the scope sink has had issues with proper
          phase display.  If you plot it as a complex pair instead, it
          maintains proper phase<br>
            display.<br>
          <br>
          Also, what version of UHD are you using?<br>
          <br>
          <o:p></o:p></p>
      </div>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>