[USRP-users] iperf3 speed test fails between usrp n310 and host computer

Marcus D Leech patchvonbraun at gmail.com
Tue Jul 21 11:20:10 EDT 2020


The ports that iperf3 terminate on would be inside the ARM host in the Zynq. I would not expect stunning performance there.  

For actual data, which is what you care about, the streams originate inside the FPGA logic.



Sent from my iPhone

> On Jul 21, 2020, at 10:59 AM, Pavlos Basaras via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com> wrote:
> 
> 
> Hello,
> 
> i installed the usrp n310 following the instructions from https://kb.ettus.com/USRP_N300/N310/N320/N321_Getting_Started_Guide
> 
> I have the same uhd between the usrp and the host
> 
> output of  "uhd_find_devices"
> [INFO] [UHD] linux; GNU C++ version 5.4.0 20160609; Boost_105800; UHD_3.15.0.HEAD-0-gaea0e2de
> --------------------------------------------------
> -- UHD Device 0
> --------------------------------------------------
> Device Address:
>     serial: 31B4030
>     addr: 192.168.20.2
>     claimed: False
>     mgmt_addr: 192.168.10.2 <-- sfp0
>     mgmt_addr: 192.168.20.2 <-- sfp1
>     mgmt_addr: 192.168.40.70  <-- this is from the dhcp
>     product: n310
>     type: n3xx
> 
> 
> I can ping and ssh connect through any interface. 
> The uhd_usrp_probe command also appears to be correct also.
> 
> 
> 
> The host has a network adapter x520-da2 with two sfp+ ports, one of which is configured to be connected with the sfp 1 port of the usrp at 10G, whereas i use another port (on a DIFFERENT NIC on the host) at 1G to connect to sfp port 0 of the usrp.
> For the fpga image as indicated by the quide i used: uhd_image_loader --args "type=n3xx,addr=<N3xx_IP_ADDR>,fpga=HG" to have 1G for sfp 0 and 10G for the sfp 1.
> 
> I am trying to test the speed limit between the host and the host with iperf3.
> 
> 1--- For the sfp0 (1G port) the speed is limited to about 200Mbps, which is very low compared to the 1G port. I connect the host to the usrp with the 1 RJ45 – SFP+ Adapter and the cat5e ethernet cable that came with the usrpn310. I should see a significantly
> higher speed (close to 1G), correct?
> 
> 2--- For the sfp1(10G port) the speed is a bit higher e.g, 300Mbps, but after only a few seconds it crushes with the error: iperf3: error - control socket has closed unexpectedly. I am not sure if the  problem is an iperf3 related error/bug or there is stg wrong with the general setup. After this failure the connection over the sfp1 port is lost, i cannot run another iper3 test again or ping to this port. I also trying ifconfig down/up but it does not work. Only after reboot i can reuse sfp port 1/
> 
> Example test:
> iperf3 -s
> iperf3 -c 192.168.20.2  -P 20
> 
> any suggestions???
> 
> all the best,
> Pavlos.
> 
> 
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20200721/cd42b8c1/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list