[USRP-users] X310 GPIO Ettus Code Example Question

Sam Reiter sam.reiter at ettus.com
Thu Jan 9 15:22:12 EST 2020


Jeff,

Yes. For ATR to put that line high on TX, the value should be 1 as you
noted.

Sam Reiter
Ettus Research


On Tue, Jan 7, 2020 at 1:12 PM Jeff S via USRP-users <
usrp-users at lists.ettus.com> wrote:

> Relating to the description of the GPIO:
> https://files.ettus.com/manual/page_gpio_api.html
>
>
>
> Should the code example on this page, which has the following code:
>
>
>
> // finally, let's set up GPIO6 as we described above
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_0X", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_RX", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
> *usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_TX", 0, AMP_GPIO_MASK);*
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_XX", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
>
>
> actually be:
>
>
>
> // finally, let's set up GPIO6 as we described above
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_0X", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_RX", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
>
> *usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_TX", 1, AMP_GPIO_MASK);  // Should
> it be a 1? *
>
> usrp_x300->set_gpio_attr("FP0", "ATR_XX", 0, AMP_GPIO_MASK);
>
>
>
> for setting up GPIO6 to be high only when transmitting?  If not, then I'm
> not understanding what the code is really doing to get GPIO6 to be high
> when transmitting.
>
>
> Thx.
>
> Jeff
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20200109/e3327a32/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list