[USRP-users] Issues with RFNoC Component Test Bench

Jonathan Lockhart jlockhartrt at gmail.com
Wed Nov 13 12:32:46 EST 2019


Greetings Brian,

Thanks for the link. Yeah my Vivado always complains about the tcl cache
being unavailable unless I run as sudo. I think its b/c I installed it with
sudo, as otherwise it wouldn't make the /opt/Xilinx directory. It seems to
work either way regardless if it uses the official tcl cache or a local one.

Anyways, that example worked out great. Now the sim could find the FPGA
repo and it tested on the 7020. I making a note of that so I can be sure to
incorporate those changes in the future for other blocks will build.

Regards,
Jon

On Wed, Nov 13, 2019 at 11:21 AM Brian Padalino <bpadalino at gmail.com> wrote:

> Hey Jon,
>
> On Wed, Nov 13, 2019 at 11:17 AM Jonathan Lockhart <jlockhartrt at gmail.com>
> wrote:
>
>> Greetings Brian,
>>
>> I had noticed that the script was set to use the X300 after I sent the
>> email. I switched in the CMakeList.txt file to use the e300 repo, which is
>> using the Zynq-7020, which is included in the webpack version of Vivado. I
>> unfortunately got the same error prior to the change, included below.
>>
>> ettus_sdr at ettus-VirtualBox:~/rfnoc/src/rfnoc-tutorial/build$ make
>> noc_block_gain_tb
>> Setting up a 64-bit FPGA build environment for the USRP-E3x0...
>> - Vivado: Found (/opt/Xilinx/Vivado/2017.4/bin)
>>
>> Environment successfully initialized.
>> BUILDER: Checking tools...
>> * GNU bash, version 4.4.20(1)-release (x86_64-pc-linux-gnu)
>> * Python 2.7.15+
>> * Vivado v2017.4.1 (64-bit)
>>
>> ****** Vivado v2017.4.1 (64-bit)
>>   **** SW Build 2117270 on Tue Jan 30 15:31:13 MST 2018
>>   **** IP Build 2095745 on Tue Jan 30 17:13:15 MST 2018
>>     ** Copyright 1986-2017 Xilinx, Inc. All Rights Reserved.
>>
>> CRITICAL WARNING: [Common 17-741] No write access right to the local Tcl
>> store at '/home/ettus_sdr/.Xilinx/Vivado/2017.4/XilinxTclStore'.
>> XilinxTclStore is reverted to the installation area. If you want to use
>> local Tcl Store, please change the access right and relaunch Vivado.
>> source
>> /home/ettus_sdr/rfnoc/src/uhd/fpga-src/usrp3/tools/scripts/viv_sim_project.tcl
>>
>
> This seems bad in general.  Maybe because you ran it as sudo before and
> now non-sudo?
>
>
>> # set simulator       $::env(VIV_SIMULATOR)
>> # set design_srcs     $::env(VIV_DESIGN_SRCS)
>> # set sim_srcs        $::env(VIV_SIM_SRCS)
>> # set inc_srcs        $::env(VIV_INC_SRCS)
>> # set sim_top         $::env(VIV_SIM_TOP)
>> # set part_name       $::env(VIV_PART_NAME)
>> # set sim_runtime     $::env(VIV_SIM_RUNTIME)
>> # set sim_fast        $::env(VIV_SIM_FAST)
>> # set vivado_mode     $::env(VIV_MODE)
>> # set working_dir     [pwd]
>> # set sim_fileset "sim_1"
>> # set project_name "[string tolower $simulator]_proj"
>> # if [info exists ::env(VIV_SIM_COMPLIBDIR) ] {
>> #     set sim_complibdir  $::env(VIV_SIM_COMPLIBDIR)
>> #     if [expr [file isdirectory $sim_complibdir] == 0] {
>> #         set sim_complibdir  ""
>> #     }
>> # } else {
>> #     set sim_complibdir  ""
>> # }
>> # if [expr ([string equal $simulator "XSim"] == 0) && ([string length
>> $sim_complibdir] == 0)] {
>> #     puts "BUILDER: \[ERROR\]: Could not resolve the location for the
>> compiled simulation libraries."
>> #     puts "                  Please build libraries for chosen simulator
>> and set the env or"
>> #     puts "                  makefile variable SIM_COMPLIBDIR to point
>> to the location."
>> #     exit 1
>> # }
>> # puts "BUILDER: Creating Vivado simulation project part $part_name"
>> BUILDER: Creating Vivado simulation project part xc7k410tffg900-2
>> # create_project -part $part_name -force $project_name/$project_name
>> WARNING: [Device 21-436] No parts matched 'xc7k410tffg900-2'
>> ERROR: [Coretcl 2-106] Specified part could not be found.
>> INFO: [Common 17-206] Exiting Vivado at Wed Nov 13 11:07:09 2019...
>> /home/ettus_sdr/rfnoc/src/uhd/fpga-src/usrp3/top/../tools/make/viv_simulator.mak:51:
>> recipe for target 'xsim' failed
>> make[4]: *** [xsim] Error 1
>> CMakeFiles/noc_block_gain_tb.dir/build.make:57: recipe for target
>> 'CMakeFiles/noc_block_gain_tb' failed
>> make[3]: *** [CMakeFiles/noc_block_gain_tb] Error 2
>> CMakeFiles/Makefile2:131: recipe for target
>> 'CMakeFiles/noc_block_gain_tb.dir/all' failed
>> make[2]: *** [CMakeFiles/noc_block_gain_tb.dir/all] Error 2
>> CMakeFiles/Makefile2:138: recipe for target
>> 'CMakeFiles/noc_block_gain_tb.dir/rule' failed
>> make[1]: *** [CMakeFiles/noc_block_gain_tb.dir/rule] Error 2
>> Makefile:201: recipe for target 'noc_block_gain_tb' failed
>> make: *** [noc_block_gain_tb] Error 2
>>
>> I am assuming this is the part that needs to be changed:
>> xc7k410tffg900-2. I am not seeing where this is declared in the
>> CMakeList.txt file. Do you know where I would go about changing it in the
>> build scripts?
>>
>
> Yeah, change it over.  I use EJ's repository as a good example for lots of
> stuff.  Particularly this:
>
>
> https://github.com/ejk43/rfnoc-ootexample/blob/master/rfnoc/testbenches/noc_block_complextomagphase_tb/Makefile#L14
>
> Just override it in the Makefile like EJ does there.
>
> Let us know how that works out?
>
> Brian
>
>>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20191113/bea11098/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list