[USRP-users] Why Underflow happens when running tx_samples_from_file on E310

zcao at c3commsystems.com zcao at c3commsystems.com
Mon Nov 4 15:39:54 EST 2019


Hi,

We are trying to get the UHD examples running on E310, with UHD 3.14, built from the release branch. It seems that the example tx_waveform works fine. But tryings to send I/Q samples from a dat file always 
lands us with the underflow “U” warning. Please see the following screen output. 

We tried various rates and buffer sizes. None could avoid the underflow warning. Did we miss any important configuration settings?

Thanks,
Arnold


root at ettus-e3xx-sg3:~# /usr/lib/uhd/examples/tx_samples_from_file --arg "serial=31819A1" --file ./datafiles/TX/pkt_1500_0.dat --rate 1e6 --freq 2.4e9 --gain 30 --ant TX/RX --bw 250e3 --repeat --spb 500

Creating the usrp device with: serial=31819A1...
[INFO] [UHD] linux; GNU C++ version 4.9.2; Boost_105700; UHD_3.14.1.1-0-g0347a6d8
[INFO] [E300] Loading FPGA image: /usr/share/uhd/images/usrp_e310_fpga_sg3.bit...
[INFO] [E300] FPGA image loaded
[INFO] [E300] Initializing core control (global registers)...

[INFO] [E300] Performing register loopback test... 
[INFO] [E300] Register loopback test passed
[INFO] [0/Radio_0] Initializing block control (NOC ID: 0x12AD100000000000)
[INFO] [0/DDC_0] Initializing block control (NOC ID: 0xDDC0000000000000)
[INFO] [0/DUC_0] Initializing block control (NOC ID: 0xD0C0000000000002)
[WARNING] [RFNOC] [legacy_compat] No FIFO detected. Higher transmit rates may encounter errors.
Using Device: Single USRP:
  Device: E-Series Device
  Mboard 0: E3XX SG3
  RX Channel: 0
    RX DSP: 0
    RX Dboard: A
    RX Subdev: FE-RX2
  RX Channel: 1
    RX DSP: 1
    RX Dboard: A
    RX Subdev: FE-RX1
  RX Channel: 2
    RX DSP: 0
    RX Dboard: A
    RX Subdev: FE-RX2
  RX Channel: 3
    RX DSP: 1
    RX Dboard: A
    RX Subdev: FE-RX1
  TX Channel: 0
    TX DSP: 0
    TX Dboard: A
    TX Subdev: FE-TX2
  TX Channel: 1
    TX DSP: 1
    TX Dboard: A
    TX Subdev: FE-TX1
  TX Channel: 2
    TX DSP: 0
    TX Dboard: A
    TX Subdev: FE-TX2
  TX Channel: 3
    TX DSP: 1
    TX Dboard: A
    TX Subdev: FE-TX1

Setting TX Rate: 1.000000 Msps...
Actual TX Rate: 1.000000 Msps...

Setting TX Freq: 2400.000000 MHz...
Setting TX LO Offset: 0.000000 MHz...
Actual TX Freq: 2400.000000 MHz...

Setting TX Gain: 30.000000 dB...
Actual TX Gain: 30.000000 dB...

Setting TX Bandwidth: 0.250000 MHz...
Actual TX Bandwidth: 0.250000 MHz...

Checking TX: LO: locked ...
Press Ctrl + C to stop streaming...
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU^C
Done!



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20191104/cd66d07d/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list