[USRP-users] X310 unable to connect after recovery procedure

Nicolas GALLAND nicolas.galland at obspm.fr
Wed Mar 27 05:39:28 EDT 2019


Hi,

after the recovery, i can't ping the device to the default address. It 
gives me a "host unreachable" error when I try.

Nicolas

Le 26/03/2019 à 17:28, Marcus D Leech a écrit :
> So it’s not clear where we are at here.
>
> After recovery can you ping the device at the default address?
>
>
>
> Sent from my iPhone
>
>> On Mar 25, 2019, at 12:12 PM, Joe Martin via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com> wrote:
>>
>> Thanks, Nicolas.  I am interested to hear how you eventually clear the problem as I also have an X310 and so far all works fine but someday I may face the same issue as you are experiencing so please when you find a solution please post it.  I am not experienced enough yet with mine to be able to suggest a solution for you unfortunately.  Maybe someone else can.
>>
>> I (like you) am eager to hear any suggestion(s) to resolve your issue.
>>
>> Regards,
>>
>> Joe
>>
>>> On Mar 25, 2019, at 9:28 AM, Nicolas GALLAND <nicolas.galland at obspm.fr> wrote:
>>>
>>> Hi,
>>>
>>> it is indeed a typo here. I did ping 192.168.10.2 first, and then I tried on 192.168.10.3 to see if the error message was the same. In any case (even using ping broadcast on all the sub network my computer is connected to) i have this message. It looks like there is a connection between the computer and the device, since my computer says there is no more network when I switch off the USRP.
>>>
>>> Kind regards
>>>
>>> Nicolas
>>>> Le 22/03/2019 à 18:52, Joe Martin a écrit :
>>>> Nicolas,
>>>>
>>>> It appears you were pinging 192.168.10.3, not 192.168.10.2.  Maybe this particular example was simply a typo and you used the correct IP address to ping during your other tests?
>>>>
>>>> Regards,
>>>>
>>>> Joe
>>>>
>>>>> On Mar 22, 2019, at 11:05 AM, Nicolas GALLAND via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com> wrote:
>>>>>
>>>>> Hello everyone,
>>>>>
>>>>> I had some trouble with my X310 and I needed to upload my UHD installation and consequently to update the FPGA image on the board. After doing it through eternet port, I lost connection so I decide to follow the recovery procedure to upload the FPGA image using the JTAG port (following https://kb.ettus.com/X300/X310_Device_Recovery).
>>>>>
>>>>> The upload is fine, and the computer recognises the network with IP address 192.168.10.1, but when I try to ping 192.168.10.2 (as explained in the procedure) I have
>>>>>
>>>>> PING 192.168.10.3 (192.168.10.3) 56(84) bytes of data.
>>>>>  From 192.168.10.1 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
>>>>>  From 192.168.10.1 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
>>>>>  From 192.168.10.1 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
>>>>>  From 192.168.10.1 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
>>>>>  From 192.168.10.1 icmp_seq=5 Destination Host Unreachable
>>>>>
>>>>> until I stop it. I have two x310 in the same situation, and I tried on two different computers with different ethernet cables.
>>>>>
>>>>> Could the hardware be broken ? (If so, isn't it strange that the computer still sees the network ?)
>>>>>
>>>>> Thanks a lot, and nice week end !
>>>>>
>>>>> Kind regards,
>>>>>
>>>>>     Nicolas
>>>>>
>>
>> _______________________________________________
>> USRP-users mailing list
>> USRP-users at lists.ettus.com
>> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com



More information about the USRP-users mailing list