[USRP-users] LIBUSB_TRANSFER_ERROR on UHD v3.12

Jimmy Uhing Jimmy.Uhing at trustcomm.com
Tue Feb 12 11:04:13 EST 2019


Here you go:
Sample rate: 5e6
Supplied usb cable: yes
Computer: i7 running Ubuntu 14.04
USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 04)
USB 2/3: 3


Some additional output from syslog:

kernel: [  424.298759] usb 1-1: new high-speed USB device number 6 using xhci_hcd
mtp-probe: checking bus 1, device 6: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-1"
mtp-probe: bus: 1, device: 6 was not an MTP device
kernel: [  424.427172] usb 1-1: New USB device found, idVendor=2500, idProduct=0022
kernel: [  424.427175] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
kernel: [  424.427176] usb 1-1: Product: WestBridge
kernel: [  424.427177] usb 1-1: Manufacturer: Cypress
kernel: [  424.427178] usb 1-1: SerialNumber: 0000000004BE
kernel: [  436.478799] usb 1-1: USB disconnect, device number 6
kernel: [  436.718347] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 4 using xhci_hcd
kernel: [  436.734848] usb 2-1: LPM exit latency is zeroed, disabling LPM.
kernel: [  436.735829] usb 2-1: New USB device found, idVendor=2500, idProduct=0022
kernel: [  436.735834] usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
kernel: [  436.735836] usb 2-1: Product: USRP B200
kernel: [  436.735838] usb 2-1: Manufacturer: Ettus Research LLC
kernel: [  436.735839] usb 2-1: SerialNumber: 3166C89
mtp-probe: checking bus 2, device 4: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb2/2-1"
mtp-probe: bus: 2, device: 4 was not an MTP device

And from uhd_usrp_probe:
$ sudo uhd_usrp_probe
[INFO] [UHD] linux; GNU C++ version 4.8.5; Boost_105400; UHD_3.12.0.0-0-unknown
[INFO] [B200] Loading firmware image: /usr/local/share/uhd/images/usrp_b200_fw.hex...
[INFO] [B200] Detected Device: B205mini
[INFO] [B200] Loading FPGA image: /usr/local/share/uhd/images/usrp_b205mini_fpga.bin...
[INFO] [B200] Operating over USB 3.
[INFO] [B200] Initialize CODEC control...
[INFO] [B200] Initialize Radio control...
[INFO] [B200] Performing register loopback test...
[INFO] [B200] Register loopback test passed
[INFO] [B200] Setting master clock rate selection to 'automatic'.
[INFO] [B200] Asking for clock rate 16.000000 MHz...
[INFO] [B200] Actually got clock rate 16.000000 MHz.
  _____________________________________________________
 /
|       Device: B-Series Device
|     _____________________________________________________
|    /
|   |       Mboard: B205mini
|   |   revision: 3
|   |   product: 30522
|   |   serial: 3166C89
|   |   name: B205i
|   |   FW Version: 8.0
|   |   FPGA Version: 5.0
|   |
|   |   Time sources:  none, internal, external
|   |   Clock sources: internal, external
|   |   Sensors: ref_locked
|   |     _____________________________________________________
|   |    /
|   |   |       RX DSP: 0
|   |   |
|   |   |   Freq range: -8.000 to 8.000 MHz
|   |     _____________________________________________________
|   |    /
|   |   |       RX Dboard: A
|   |   |     _____________________________________________________
|   |   |    /
|   |   |   |       RX Frontend: A
|   |   |   |   Name: FE-RX1
|   |   |   |   Antennas: TX/RX, RX2
|   |   |   |   Sensors: temp, rssi, lo_locked
|   |   |   |   Freq range: 50.000 to 6000.000 MHz
|   |   |   |   Gain range PGA: 0.0 to 76.0 step 1.0 dB
|   |   |   |   Bandwidth range: 200000.0 to 56000000.0 step 0.0 Hz
|   |   |   |   Connection Type: IQ
|   |   |   |   Uses LO offset: No
|   |   |     _____________________________________________________
|   |   |    /
|   |   |   |       RX Codec: A
|   |   |   |   Name: B205mini RX dual ADC
|   |   |   |   Gain Elements: None
|   |     _____________________________________________________
|   |    /
|   |   |       TX DSP: 0
|   |   |
|   |   |   Freq range: -8.000 to 8.000 MHz
|   |     _____________________________________________________
|   |    /
|   |   |       TX Dboard: A
|   |   |     _____________________________________________________
|   |   |    /
|   |   |   |       TX Frontend: A
|   |   |   |   Name: FE-TX1
|   |   |   |   Antennas: TX/RX
|   |   |   |   Sensors: temp, lo_locked
|   |   |   |   Freq range: 50.000 to 6000.000 MHz
|   |   |   |   Gain range PGA: 0.0 to 89.8 step 0.2 dB
|   |   |   |   Bandwidth range: 200000.0 to 56000000.0 step 0.0 Hz
|   |   |   |   Connection Type: IQ
|   |   |   |   Uses LO offset: No
|   |   |     _____________________________________________________
|   |   |    /
|   |   |   |       TX Codec: A
|   |   |   |   Name: B205mini TX dual DAC
|   |   |   |   Gain Elements: None


________________________________
From: USRP-users <usrp-users-bounces at lists.ettus.com> on behalf of Marcus D. Leech via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com>
Sent: Tuesday, February 12, 2019 10:32:24 AM
To: usrp-users at lists.ettus.com
Subject: Re: [USRP-users] LIBUSB_TRANSFER_ERROR on UHD v3.12

On 02/12/2019 10:24 AM, Jimmy Uhing via USRP-users wrote:

Hello,


I am using a USRP B205mini-i radio and keep receiving the following error from version 3.12 of the UHD API:

terminate called after throwing 'uhd::io_error'

  what(): EnvironmentError: IOError: usb tx2 transfer status: LIBUSB_TRANSFER_ERROR


Sometimes the error will say "usb rx2 transfer status" and sometimes the status will be "LIBUSB_TRANSFER_OVERFLOW". Not sure if this is related to hardware or software.


Any ideas?


Thanks!



What sample rate are you using?   Are you using the supplied USB cable?  On what kind of computer?  What type of USB controller?
  USB3 or USB2?


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20190212/f64d53f9/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list