[USRP-users] Control several USRPs via switch

Maria Jesus Cañavate Sanchez mariaj.sanchez92 at gmail.com
Tue Feb 12 07:48:17 EST 2019


Hi Leandro,

Thank you very much for your answer!

I think that might not be the problem as I was using just one USRP (I 
was basically checking if it was working with the switch before 
connecting more of them).

Best regards,

Maria Jesus

On 12/02/2019 12:13, Leandro Echevarría wrote:
> Hey Maria,
>
> If I'm not wrong, USRPs have default static IP addresses, which are 
> specific to the FPGA image you've loaded onto them. Perhaps if you're 
> using more than one in the same network domain there's being a 
> collision and you need to change one of the board's IP default IP 
> addresses first? Just an idea.
>
> Regards,
>
> Leo
>
> On Tue, Feb 12, 2019 at 8:54 AM Maria Jesus Cañavate Sanchez via 
> USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com 
> <mailto:usrp-users at lists.ettus.com>> wrote:
>
>     Hi Xavier,
>
>     Thank you very much for your answer!
>
>     I was just using the command uhd_find_devices from the terminal
>     and the PC did not detect anything. Sending a ping did not work
>     either. When I did the same by connecting just the PC without the
>     switch, everything worked properly.
>
>     Do you think the limit in sampling rate could affect the detection
>     of the USRP as well?
>
>     Thank you again!
>
>     Best regards,
>
>     Maria Jesus
>
>     On 12/02/2019 11:36, Xavier Arteaga wrote:
>>     Hi Maria,
>>     What sampling rate are you having? The switch you are using is up
>>     to 100Mbps. That limits your sampling rate to 3.125Msps.
>>
>>     100Mbps / (16 bit/sample x 2 IQ) = 3.125MSamples/s.
>>
>>     Regards,
>>     Xavier
>>
>>     On Tue, 12 Feb 2019 at 11:57, Maria Jesus Cañavate Sanchez via
>>     USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com
>>     <mailto:usrp-users at lists.ettus.com>> wrote:
>>
>>         Hi there!
>>
>>         I am having problems when connecting the USRP X310 to my PC
>>         via a switch
>>         (I am doing this as I would like to connect several USRPs
>>         simultaneously). The connection between the PC and the USRP
>>         via direct
>>         Ethernet connection works perfectly but not when I connect a
>>         switch in
>>         between. I have been checking the manual to see if there are any
>>         specifications for the switch but I have not found anything.
>>         The switch
>>         I am using is the TL-SF1008D by tp-link and maybe it is not
>>         compatible
>>         with the USRP.
>>
>>         Thank you very much in advance!
>>
>>         Best regards,
>>
>>         Maria Jesus
>>
>>
>>         _______________________________________________
>>         USRP-users mailing list
>>         USRP-users at lists.ettus.com <mailto:USRP-users at lists.ettus.com>
>>         http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>>
>     _______________________________________________
>     USRP-users mailing list
>     USRP-users at lists.ettus.com <mailto:USRP-users at lists.ettus.com>
>     http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20190212/2b8ee575/attachment.html>


More information about the USRP-users mailing list