[USRP-users] uhd_usrp message return and Comms issues

Mark Koenig mark.koenig at iubelttechnologies.com
Tue Oct 3 07:56:34 EDT 2017


Hi Derek,

I have recently upgraded to UHD rev 003.009.000 and have everything up and running on Centos 6.5.  I am currently working on migrating to Centos 7.2 and hope to be there in the next couple of days.  I am still seeing the retuning issues with the x310, unlike with the N210.

What would be a good way of calculating how long the retunes are taking?  Is there a built in UHD utility to help with that?  I know the retunes are taking longer because in an application I use I had to increase the dwell time from 5,000 msec to 30,000 msec to avoid any frequencies being skipped in the retune.

I am using UBX40 daughtercards and my X310 revision is 4.

Thanks

Mark

From: Derek Kozel <derek.kozel at ettus.com>
Date: Tuesday, October 3, 2017 at 7:44 AM
To: Mark Koenig <mark.koenig at iubelttechnologies.com>
Cc: "usrp-users at lists.ettus.com" <usrp-users at lists.ettus.com>
Subject: Re: [USRP-users] uhd_usrp message return and Comms issues

Hello Mark,
It has been some time since I have looked at the probe routine in the 3.8 version of UHD, but it sounds like the discovery packets are having routing problems. Do you have an N210, N200, or USRP2 anywhere on the network?

We can probably give some assistance to discovering the root cause of those messages, but it sounds like your real issue is that the retunes are taking longer than you expect. How long are they taking? How are you measuring the retune time? What daughtercard are you using?
We usually find that if you are running Centos and an older version of UHD means that updating is not possible or prohibitively difficult. It does bear saying that the X310 and daughtercard code bases have advanced over the past two years. The UHD 3.9 branch provides a nice middle ground where you can get access to many of these updates without large architectural changes.
Regards,
Derek

On Mon, Sep 25, 2017 at 4:09 PM, Mark Koenig via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com<mailto:usrp-users at lists.ettus.com>> wrote:
When I run the “uhd_usrp_probe” command I receive an interesting message prior to getting all of the information returned.  It is listed below.  I am having communication issues with the USRP X310 when changing frequencies, as it is taking much longer to retask the X310 than I would assume and therefor during my scan some frequencies are being missed.  I am using the 10gig bit Ethernet port, with a Chelsio card on a server running CentOS 6.5 with UHD rev 003.008.004.

Any suggestions would be much appreciated.

Thanks

UHD  Error:
                X300 Network discovery error send_to:  Network is unreachable

UHD  Error:
                X300 Network discovery error send_to:  Network is unreachable

UHD  Error:
                USRP2 Network discovery error send_to:  Network is unreachable

UHD  Error:
                USRP2 Network discovery error send_to:  Network is unreachable
-- X300 initiallization sequence…

Then the rest of the output is the usrp and daughtercard information, which is all correct.



_______________________________________________
USRP-users mailing list
USRP-users at lists.ettus.com<mailto:USRP-users at lists.ettus.com>
http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20171003/dba3ad75/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list