[USRP-users] Reprogramming a "Bricked" N210

Mark Koenig mark.koenig at iubelttechnologies.com
Thu Nov 9 18:15:18 EST 2017


Robin and Marcus,

Thank you for the suggestions.  Marcus, I did try and follow your suggestion, however, I cannot communicate with the N210 other than through the Jtag port communication.

Robin,  I did install the Xilinx ISE 14.7 Labtools and ran Impact, however, I kept getting a windrv6 driver error.  I downloaded the cable drivers, but it still won’t work.

Below are some questions I found on the ETTUS website, and my answers are below each question.

Listed below are some specific things that you can check to verify whether or not your N200/N210 hardware is working correctly. If the answer to any of the questions listed below is "no", then there is probably a hardware problem.

I would appreciate any other suggestions.  Thank you.

Does the fan spin?  
Yes.
Do any of the LEDs on the front panel light up? Which ones? (http://files.ettus.com/manual/page_usrp2.html#usrp2_hw_leds)
No.
Are the lights on the Ethernet port flashing, when the N210 is connected to the host computer? Note that the N200/N210 must be connected to a 1 Gigabit Ethernet port. A 100 Mbps Ethernet port will not work.
No.
Check the voltages on these connectors on the motherboard: J105 (should be 2.5V); J104 (should be 3.3V); J107 (should be 1.2V). Do you see the correct voltages on those connectors?
I will acquire a DMM and measure the voltages.
Does the LED at D203 on the motherboard light up? If you're holding the N210 such that the front panel is facing you, then D203 is located near the left connector for the daughterboard.
No, another LED is lit up (D202)

    Message: 13
    Date: Tue, 31 Oct 2017 14:12:58 -0700
    From: Robin Coxe <robin.coxe at ettus.com>
    To: "Marcus D. Leech" <mleech at ripnet.com>
    Cc: USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com>
    Subject: Re: [USRP-users] Reprogramming a "Bricked" N210
    Message-ID:
    	<CAGVTi8WxTahq+nqdRu4ry3ZKV=+8cxPF2UnwmWwNJS8tLud+Jg at mail.gmail.com>
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    
    Hi Mark.  One thought-- Vivado does not support the Spartan-3A FPGA on the
    USRP N210.    The JTAG protocol should in principal be the same, but Vivado
    definitely does not include Xilinx device files for older FPGAs.
    
    Have you tried to resurrect the device using Xilinx ISE 14.7 Labtools?
    https://www.xilinx.com/member/forms/download/xef.html?filename=Xilinx_LabTools_14.7_1015_1.tar&akdm=1
    
    If that fails, please report back and we will try to assist you further.
    
    -Robin
    
    
    On Tue, Oct 31, 2017 at 1:46 PM, Marcus D. Leech via USRP-users <
    usrp-users at lists.ettus.com> wrote:
    
    > On 10/31/2017 04:21 PM, Mark Koenig via USRP-users wrote:
    >
    > Again,
    >
    >
    >
    > Looking to see if anyone can help on this.
    >
    >
    >
    > One more detail is that I am unable to reboot the N210 into safe mode,
    > thus no green lights come on.
    >
    >
    >
    > Thanks
    >
    >
    >
    > Mark
    >
    > OK, so you've followed the JTAG-based procedures here
    >
    > https://kb.ettus.com/N200/N210_Device_Recovery
    >
    > ANd still cannot get it to "go" ?
 
 



More information about the USRP-users mailing list