[USRP-users] Vivado Version for fpga RFNoC Branch

Jonathon Pendlum jonathon.pendlum at ettus.com
Sun Mar 20 15:38:42 EDT 2016


Hi Zhihong,

Did you manage to resolve your issue? It looks like in another thread you
were able to run a RFNoC flowgraph.



Jonathon

On Thu, Mar 17, 2016 at 5:05 PM, Zhihong Luo <zhluo at umich.edu> wrote:

> Jonathon,
>
> Sorry, I accidentally sent out the previous mail. Yes, I copied it into
> the location, and the "md5sum" result is right. But running the GRC gives
> me the same errors.
>
> I wonder whether it is because I am using UHD_003.010.rfnoc version, so
> that I have to use X300_RFNOC_HGS for it ?
>
> On Thu, Mar 17, 2016 at 3:20 PM, Jonathon Pendlum <
> jonathon.pendlum at ettus.com> wrote:
>
>> Hi Zhihong,
>>
>> uhd_image_downloader will place the files in <install
>> path>/share/uhd/images. Did you manually copy the bitstream to that new
>> location? Also, run 'md5sum' on your bit file. It should calculate a md5 of
>> 06c99581aeb247d25a6664b537d00127. If your's is different, then you do not
>> have the correct bitstream.
>>
>>
>>
>> Jonathon
>>
>> On Wed, Mar 16, 2016 at 8:41 PM, Zhihong Luo <zhluo at umich.edu> wrote:
>>
>>> Hi Jonathon,
>>>
>>> I just used the uhd_image_loader:
>>>
>>> uhd_image_loader --fpga-path new_fpga3.16/usrp_x300_fpga_HGS.bit
>>> --args="type=x300,addr=192.168.40.2"
>>>
>>> ( new_fpga3.16 is a file created containing the images from
>>> uhd_image_downloader)
>>>
>>> Zhihong
>>>
>>> On Wed, Mar 16, 2016 at 11:35 PM, Jonathon Pendlum <
>>> jonathon.pendlum at ettus.com> wrote:
>>>
>>>> You can install Vivado 2015.2 alongside of 2015.4.
>>>>
>>>> It looks like you didn't flash your X310 with the correct image. What
>>>> command did you run to flash your X310?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Jonathon
>>>>
>>>> On Wed, Mar 16, 2016 at 8:04 PM, Zhihong Luo <zhluo at umich.edu> wrote:
>>>>
>>>>> Hi Jonathon,
>>>>>
>>>>> Okay, so I'll have to switch to 2015.2 for now, can I install 2015.2
>>>>> without deleting the 2015.4 version?
>>>>>
>>>>> I used uhd_images_downloader to get the image, and load the
>>>>> usrp_x300_fpga_HGS.bit into the x300. After that I ran uhd_usrp_probe
>>>>> --init-only, the output seems right.
>>>>>
>>>>> But when I used a simple GRC to test it, it ran into errors:
>>>>>
>>>>> linux; GNU C++ version 4.8.4; Boost_105400;
>>>>> UHD_003.010.rfnoc-316-gb7546712h
>>>>>
>>>>> Using Volk machine: sse4_2_64_orc
>>>>> -- X300 initialization sequence...
>>>>> -- Determining maximum frame size... 8000 bytes.
>>>>> -- Setup basic communication...
>>>>> =========================================================
>>>>> Warning:
>>>>> Expected FPGA compatibility number 1000, but got 20:
>>>>> ...
>>>>> RuntimeError: EnvironmentError: IOError: Radio ctrl (A) no response
>>>>> packet - AssertionError: bool(buff)
>>>>>   in uint64_t radio_ctrl_core_3000_impl::wait_for_ack(bool)
>>>>>   at /home/zhluo/uhd/host/lib/usrp/cores/radio_ctrl_core_3000.cpp:203
>>>>> ...
>>>>> RuntimeError: LookupError: IndexError: multi_usrp::mb_root(56238800) -
>>>>> vector::_M_range_check
>>>>>
>>>>> I assume it is because the fpga from the downloader is too old? So I
>>>>> have to make the usrp_x300_fpga_HGS.bit from source?
>>>>>
>>>>> Thanks,
>>>>> Zhihong
>>>>>>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20160320/e4fc2fc9/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list