[USRP-users] B210 USB transfer error

Garver, Paul W garverp at gatech.edu
Fri Sep 19 16:36:38 EDT 2014


I tried the 3.14.0 kernel on Ubuntu 14.04 for the BRIX (UHD 3.7.1) and still continue to see the same error message as the OP. 


PWG 

----- Original Message -----

From: "Tony Arkles" <t.arkles at gmail.com> 
To: mleech at ripnet.com 
Cc: "Paul W Garver" <garverp at gatech.edu>, usrp-users at lists.ettus.com 
Sent: Friday, September 19, 2014 2:43:30 PM 
Subject: Re: [USRP-users] B210 USB transfer error 


I was having a similar problem on Ubuntu 14.04. Exact same error message. It wasn't really sample rate dependent, I was seeing it at 4MS/s, which worked fine over usb2. 


I ended up upgrading to a 3.14 kernel (using ubuntu .debs from a newer version) and it cleared up. There were notes in the change log for the kernel saying that there were fixes for the Intel USB3 chipset. 



On Sep 19, 2014, at 11:45 AM, "Marcus D. Leech via USRP-users" < usrp-users at lists.ettus.com > wrote: 





I'd like to understand if this is sample-rate dependent. Does it happen more frequently at higher samples rates, or is it just dependent on 
runtime? What about when on USB-2.0? 



A goodly chunk of the R&D team at Ettus are on the road until Monday. 


On 2014-09-19 13:29, Garver, Paul W via USRP-users wrote: 
<blockquote>
I can also report I have had this exact same issue with a B200, although I typically run rx_samples_to_file.  I've also tried external power to no avail.  I've also run the B200 on the haswell Intel NUC which also has the series 8/C210 USB 3.0 controller.  I haven't seen this issue yet on the NUC but I don't have a lot of runtime on it yet.

Could you please post your results to the mailing list or can Ettus support contact me offline?  I'm very interested in the resolution to this issue.

System Info:
Gigabyte Brix GB-BXi7-4770R
Ubuntu 14.04 64 bit
Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)

PWG

Date: Fri, 19 Sep 2014 02:08:04 +0000
From: "Nowlan, Sean" < Sean.Nowlan at gtri.gatech.edu >
To: " USRP-users at lists.ettus.com " < USRP-users at lists.ettus.com >
Subject: [USRP-users] B210 USB transfer error
Message-ID:
	< 625d92335cfe4d91923faf730b3e2a97 at apatlisdmail01.core.gtri.org >
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hi all -


I've seen this pop up now and again on this list. Basically while running an RX operation (osmocom_fft or uhd_fft) the B210 will sporadically disconnect from the USB 3.0 hub and then it will immediately reconnect. I can see this in dmesg and /var/log/syslog. It was suggested to me that this may be a power brown out issue since I have a TCXO GPSDO module mounted on board, but I observe the same error even while connected to wall power through the standard 6V, 3A power supply. Here is the console output I see.


UHD Error:
    The receive packet handler caught an exception.
    RuntimeError: usb rx6 transfer status: 5
UHD source block got error code 0xf
terminate called after throwing an instance of 'uhd::runtime_error'
  what():  RuntimeError: usb tx4 submit failed: LIBUSB_ERROR_NO_DEVICE
Aborted (core dumped)

System info:
Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
Ubuntu 14.04 LTS
linux; GNU C++ version 4.8.2; Boost_105400; UHD_003.007.002-94-ge56809a0?

Sean

_______________________________________________
USRP-users mailing list USRP-users at lists.ettus.com http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com 


</blockquote>

<blockquote>

_______________________________________________ 
USRP-users mailing list 
USRP-users at lists.ettus.com 
http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com 

</blockquote>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20140919/f32b037b/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list