[USRP-users] X310 MTU frame size issue

Louis Brown rfengr00 at me.com
Fri Oct 24 11:55:55 EDT 2014


Now this morning, after a reboot, it's finding the correct MTU.  I did have the address entered into the UHD source.

Although now when I kill the GRC flowgraph (just a UHD source into a frequency sink) it seems to hang the X310 (link light turns from yellow to red) and I can't establish communication without power cycling the X310.

RuntimeError: LookupError: KeyError: No devices found for ----->
Device Address:
    addr: 192.168.40.2

If I power cycle I can run benchmark_rate multiple times without issues, so it seems halting it from GRC may be a problem.

Thanks,
Lou


On Oct 23, 2014, at 08:40 PM, Michael West <michael.west at ettus.com> wrote:

> Hi Louis,
>
> I noticed that for the benchmark_rate you are supplying the IP address and for GRC you are not.  Try supplying the same args ("addr=192.168.40.2") in the "Device Addr" field of the UHD USRP Source/Sink block you are using.
>
> Regards,
> Michael E. West
>
> On Thu, Oct 23, 2014 at 6:31 PM, Louis Brown via USRP-users <usrp-users at lists.ettus.com> wrote:
>
>     Operating my X310 from a UHD source in GRC via 10GE yields a low MTU at startup:
>
>     -----------------------------------------------
>     linux; GNU C++ version 4.8.3 20140911 (Red Hat 4.8.3-7); Boost_105400; UHD_003.008.000-6-gbde8e9a3
>     -- X300 initialization sequence...
>     -- Determining maximum frame size... 2188 bytes.
>     UHD Warning:
>         For this connection, UHD recommends a send frame size of at least 8000 for best
>         performance, but your system's MTU will only allow 2188.
>         This will negatively impact your maximum achievable sample rate.
>     -----------------------------------------------
>
>     My MTU for the 10GE interface is 9000 (verified with ifconfig), and when I run benchmark_rate it finds the correct MTU:
>
>     ------------------------------------------------
>     ./benchmark_rate --rx_rate 200E6 --args "addr=192.168.40.2"
>     linux; GNU C++ version 4.8.3 20140911 (Red Hat 4.8.3-7); Boost_105400; UHD_003.008.000-6-gbde8e9a3
>
>     Creating the usrp device with: addr=192.168.40.2...
>     -- X300 initialization sequence...
>     -- Determining maximum frame size... 8000 bytes.
>     -----------------------------------------------
>
>     So is this a GR issue or a UHD issue, or a combination?
>
>     Thanks,
>     Lou
>     KD4HSO
>
>
>     _______________________________________________
>     USRP-users mailing list
>     USRP-users at lists.ettus.com
>     http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20141024/eb96b18e/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list