[USRP-users] Anybody using gr-osmosdr source or gqrx with UHD 3.8.1?

Marcus D. Leech mleech at ripnet.com
Fri Dec 19 21:45:25 EST 2014


On 12/19/2014 09:41 PM, Louis Brown via USRP-users wrote:
> Argh......I'm pulling my hair out trying to get the device string to 
> work with gr-osmosdr source or gqrx.  My B200 works fine with device 
> string of:
> uhd
>
> Although if I try (and I know this used to work):
> type=b200, uhd
>
> It bombs out with:
> RuntimeError: Wrong device arguments specified. Missing nchan?
>
> Of course adding nchan=1 does not work.
>
> For the X310 I must specify the address and subdev, which is usually:
> 'addr=192.168.40.2', subdev=B:A, uhd
>
> I rebuilt uhd, gnuradio, and gr-osmosdr tonight from github and 
> something seems to have changed, or else I'm doing something stupid; 
> probably the latter.  It's been working fine for the last year, and I 
> never bothered to write down the device string that made everything work.
> Thanks,
> Lou
>
>
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
Use "uhd" as the first token.    That tells gr-osmosdr which of several 
high-level device types to use:

uhd,type=b200,nchan=1

Should work just fine.

If not, then post to discuss-gnuradio, where Dimitri sometimes hangs out 
(he's the author of gr-osmosdr).


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20141219/5d4a4fe2/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list