[USRP-users] Help: USRP N200 not detected

Manu T S manu.t.sree at gmail.com
Wed Sep 4 04:15:46 EDT 2013


Hey Mythili,

I am student of Electrical Engineering at IITB. We have a small lab with 4
N210s. I don't have any clue what is going wrong with your USRP, but if you
have not been able to solve the issue it would be my pleasure to test it in
my lab. We are in GG building, 5th Floor.

On Wed, Sep 4, 2013 at 12:58 PM, Ralph A. Schmid, dk5ras
<ralph at schmid.xxx>wrote:

> The older USRP1 has (almost) nothing inside that can be flashed – it gets
> the images freshly applied after starting the software that uses the USRP1,
> and they are gone when the USRP1 is powered off :-)****
>
> ** **
>
> Ralph.****
>
> ** **
>
> ** **
>
> *From:* USRP-users [mailto:usrp-users-bounces at lists.ettus.com] *On Behalf
> Of *Mythili Vutukuru
> *Sent:* Wednesday, September 04, 2013 7:04 AM
> *To:* Robert Watson
> *Cc:* usrp-users at lists.ettus.com
> *Subject:* Re: [USRP-users] Help: USRP N200 not detected****
>
> ** **
>
> Thanks Robert. Booting into safe mode and reflashing fixed the problem.
>
> Just curious, is this a feature or a bug? The earlier USRPs I have used
> came with working images, and reflashing was needed only when we tried to
> change something. Has this assumption changed?
>
> Thanks again for your help.
>
> Mythili****
>
> On Tuesday 03 September 2013 10:26 PM, Robert Watson wrote:****
>
> Hi Mythili, ****
>
> ** **
>
> I had a similar sounding problem with a recently acquired N200. ****
>
> ** **
>
> It was similarly unresponsive to pings etc, so I booted it into safe mode
> (look here under 'device recovery' for details:
> http://files.ettus.com/uhd_docs/manual/html/usrp2.html). Once booted into
> safe mode it responded to pings and I reflashed the firmware and fpga
> images. After a normal reboot with the newly uploaded images it was fine.
> Hope this helps.****
>
> ** **
>
> Regards,****
>
> ** **
>
> R.****
>
> ** **
>
> On 3 September 2013 13:12, Mythili Vutukuru <mythili at cse.iitb.ac.in>
> wrote:****
>
> Hello all,
>
> Our lab has recently acquired some N200 USRPs with SBX daughterboards. I
> have an Ubuntu desktop with a gigabit ethernet interface. I have connected
> the N200 + SBX to it via ethernet. I have installed GNURadio + UHD using
> Marcus Leech's build-gnuradio script. I have configured a static IP of
> 192.168.10.1 on my machine. When I power my USRP on, all LEDs except LED B
> flash (expected since LED B is MIMO cable which I am not using), and LED F
> alone stays on. The ethernet light glows inside the USRP, so I know there
> are no loose connections on the netwprk side. Now, the problem is that my
> system does not detect the USRP at all.
>
> ----------
> mythli at mythli:~$ uhd_find_devices
> linux; GNU C++ version 4.7.2; Boost_104900; UHD_003.005.003-119-ga812d8a3
>
> No UHD Devices Found
> -----------
>
> When I open the net burner GUI also, my device does not show up. When I
> try to ping 192.168.10.2, I get no reply. In tcpdump, I see that ARP
> requests from my machine for 192.168.10.2 are going unanswered. Here is my
> machine:
>
> ----------
> mythli at mythli:~$ uname -a
> Linux mythli 3.5.0-17-generic #28-Ubuntu SMP Tue Oct 9 19:32:08 UTC 2012
> i686 i686 i686 GNU/Linux
> ----------
>
> While I have used USRP1 + RFX2400 before, this is my first time using
> N200. I have googled extensively on this issue, but I am stuck. I am
> wondering if I am missing something fundamental in the setup. Any help /
> tips / pointers are very much appreciated.
>
> Thanks,
> Mythili
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com****
>
> ** **
>
> ** **
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>


-- 
Manu T S
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20130904/7b336bcb/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list