[USRP-users] GPSDO on N210 problem

Sam mite mite.engr11 at gmail.com
Mon Apr 22 03:25:17 EDT 2013


>
> On 04/15/2013 12:28 AM, Sam mite wrote:
> > Hi,
> >
> > I am trying to setup GPS on my N210. The problem is that Detecting
> internal
> > GPSDO returns *"not found"* as shown below. Whereas it also says that
> *gpsdo:
> > internal.  *What is wrong ? I am on ubnutu Gnuradio 3.6.3rc0. My UHD
> > version is  UHD_003.005.000-26-gb65a3924
> >
>
> The gpsdo internal is just an entry in the device's eeprom to tell it
> that it should look for the GPSDO. So, I think you are looking at a
> communication issue. Double check that the power and serial cables
> appear to be plugged in correctly.
>
> -josh
>
>
After  checking the cable, and following the post installation instruction
for N series, now the GPS has been detected. But now when I run  following
command

*uhd_usrp_source= uhd.usrp_source(device_addr="addr=192.168.10.2",
            stream_args=uhd.stream_args(
                cpu_format="fc32",
                channels=range(1),
            ),
        )
*

*print uhd_usrp_source.get_mboard_sensor("gps_time").to_int()*

 I am getting the following error

return _uhd_swig.uhd_usrp_source_sptr_get_mboard_sensor(self, *args,
**kwargs)
RuntimeError: LookupError: Path not found in tree:
/mboards/0/sensors/gps_time

Also sometime I get following:

UHD Warning:
    get_time: ValueError: get_nmea(): no GPRMC message found


what could be wrong ?  Thanks for help

-- 

Best Regards,

Sam
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20130422/6c58b0f8/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list