[USRP-users] UHD make test failed

Marcus D. Leech mleech at ripnet.com
Sun Apr 21 22:25:24 EDT 2013


On 21/04/13 10:18 PM, Ting Wu wrote:
> Hi,
>
> I upgraded the OS to Ubuntu 12.04, and now it does not have the error.
> However, when I use build-gnuradio script, it failed to download the image
> files:
>
> Starting function firmware at: Mon Apr 22 11:00:23 JST 2013
> Fetching and installing FPGA/Firmware images via wget...
> ls: cannot access *.gz: No such file or directory
> Failed to download any usable images file from:
> http://files.ettus.com/uhd_releases/master_images
>
> Is the server down?
>
> Best,
>
> Ting Wu
>
> -----Original Message-----
> From: Josh Blum [mailto:josh at joshknows.com] On Behalf Of Josh Blum
> Sent: Saturday, April 20, 2013 2:58 AM
> To: Ting Wu
> Cc: usrp-users at lists.ettus.com
> Subject: Re: [USRP-users] UHD make test failed
>
>
>
> On 04/19/2013 02:13 AM, Ting Wu wrote:
>> Hi,
>>
>> UHD should be the newest version. I have just got it by git clone 
>> git://github.com/EttusResearch/uhd.git
>> CPU 64 bit
>> OS: Ubuntu 10.04
>>
>> About the tests, do you mean like this:
> Try it just like this, you should see something like this output:
> http://pastebin.com/DYKAUcjH
>
> I am going to try and reproduce this on the same OS version. If anything its
> probably just a rounding issue in the unit test. It would probably be OK to
> continue using the build.
>
> -josh
>
>> lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ ctest -V -R time_spec_test 
>> UpdateCTestConfiguration  from 
>> :/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
>> UpdateCTestConfiguration  from
>> :/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
>> Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build Constructing a list of 
>> tests Done constructing a list of tests Checking test dependency 
>> graph...
>> test 14
>>     Start 14: time_spec_test
>>
>> 14: Test command: /bin/sh
>> /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/time_spec_test_test.sh
>> 14: Test timeout computed to be: 9.99988e+06
>> 14: /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/time_spec_test_test.sh: 4:
>> time_spec_test: not found
>> 1/1 Test #14: time_spec_test ...................***Failed    0.00 sec
>>
>> 0% tests passed, 1 tests failed out of 1
>>
>> Total Test time (real) =   0.01 sec
>>
>> The following tests FAILED:
>> 	 14 - time_spec_test (Failed)
>> Errors while running CTest
>>
>> lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ ctest -V -R vrt_test 
>> UpdateCTestConfiguration  from 
>> :/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
>> UpdateCTestConfiguration  from
>> :/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
>> Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build Constructing a list of 
>> tests Done constructing a list of tests Checking test dependency 
>> graph...
>> test 15
>>     Start 15: vrt_test
>>
>> 15: Test command: /bin/sh
>> /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/vrt_test_test.sh
>> 15: Test timeout computed to be: 9.99988e+06
>> 15: /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/vrt_test_test.sh: 4: vrt_test:
>> not found
>> 1/1 Test #15: vrt_test .........................***Failed    0.00 sec
>>
>> 0% tests passed, 1 tests failed out of 1
>>
>> Total Test time (real) =   0.01 sec
>>
>> The following tests FAILED:
>> 	 15 - vrt_test (Failed)
>> Errors while running CTest
>>
>>
>> Thanks!
>>
>> Ting Wu
>>
>>
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Josh Blum [mailto:josh at joshknows.com] On Behalf Of Josh Blum
>> Sent: Friday, April 19, 2013 3:35 PM
>> To: usrp-users at lists.ettus.com
>> Cc: wu.ting at comf5.comm.eng.osaka-u.ac.jp
>> Subject: Re: [USRP-users] UHD make test failed
>>
>> Sorry, I should have checked this list first before replying. I guess 
>> its USRP specific so this list is more appropriate:
>>
>> Its possible this is related to a recent fix.
>> Can you tell me the following:
>>
>> * Version of uhd?
>> * CPU 32 or 64 bit?
>> * OS version?
>>
>> You can run these tests from the build directory, send the output 
>> verbose
>> please:
>>
>> * tests/time_spec_test
>> * tests/vrt_test
>>
>> Thanks!
>> -josh
>>
>> On 04/19/2013 01:31 AM, Ting Wu wrote:
>>> Hi all,
>>>
>>>  
>>>
>>> I used to use build-gnuradio script to build gnuradio and uhd. 
>>> Usually everything is fine, but today when I run the script, it 
>>> always stops with "UHD build apparently failed". So I am trying to 
>>> build from the source. When I run make test, it shows following errors:
>>>
>>>  
>>>
>>> lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ make test
>>>
>>> Running tests...
>>>
>>> Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build
>>>
>>>       Start  1: addr_test
>>>
>>> 1/15 Test  #1: addr_test ........................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start  2: buffer_test
>>>
>>> 2/15 Test  #2: buffer_test ......................   Passed    0.03 sec
>>>
>>>       Start  3: byteswap_test
>>>
>>> 3/15 Test  #3: byteswap_test ....................   Passed    0.02 sec
>>>
>>>       Start  4: convert_test
>>>
>>> 4/15 Test  #4: convert_test .....................   Passed    0.21 sec
>>>
>>>      Start  5: dict_test
>>>
>>> 5/15 Test  #5: dict_test ........................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start  6: error_test
>>>
>>> 6/15 Test  #6: error_test .......................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start  7: gain_group_test
>>>
>>> 7/15 Test  #7: gain_group_test ..................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start  8: msg_test
>>>
>>> 8/15 Test  #8: msg_test .........................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start  9: property_test
>>>
>>> 9/15 Test  #9: property_test ....................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start 10: ranges_test
>>>
>>> 10/15 Test #10: ranges_test ......................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start 11: sph_recv_test
>>>
>>> 11/15 Test #11: sph_recv_test ....................   Passed    0.06 sec
>>>
>>>       Start 12: sph_send_test
>>>
>>> 12/15 Test #12: sph_send_test ....................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start 13: subdev_spec_test
>>>
>>> 13/15 Test #13: subdev_spec_test .................   Passed    0.01 sec
>>>
>>>       Start 14: time_spec_test
>>>
>>> 14/15 Test #14: time_spec_test ...................***Failed    0.00 sec
>>>
>>>       Start 15: vrt_test
>>>
>>> 15/15 Test #15: vrt_test .........................***Failed    0.00 sec
>>>
>>>  
>>>
>>> 87% tests passed, 2 tests failed out of 15
>>>
>>>  
>>>
>>> Total Test time (real) =   0.46 sec
>>>
>>>  
>>>
>>> The following tests FAILED:
>>>
>>>               14 - time_spec_test (Failed)
>>>
>>>               15 - vrt_test (Failed)
>>>
>>> Errors while running CTest
>>>
>>> make: *** [test] Error 8
>>>
>>>  
>>>
>>> How should I fix this problem?
>>>
>>> Thanks in advance.
>>>
>>>  
>>>
>>> Ting Wu
>>>
>>>  
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> USRP-users mailing list
>>> USRP-users at lists.ettus.com
>>> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>>>
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
Thanks for bringing this up.  The servers are up, so I must have
introduced a buglet into build-gnuradio.
   Investigating now.



-- 
Principal Investigator
Shirleys Bay Radio Astronomy Consortium
http://www.sbrac.org






More information about the USRP-users mailing list