[USRP-users] UHD make test failed

Ting Wu wu.ting at comf5.comm.eng.osaka-u.ac.jp
Fri Apr 19 03:13:29 EDT 2013


Hi,

UHD should be the newest version. I have just got it by git clone
git://github.com/EttusResearch/uhd.git
CPU 64 bit
OS: Ubuntu 10.04

About the tests, do you mean like this:

lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ ctest -V -R time_spec_test
UpdateCTestConfiguration  from
:/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
UpdateCTestConfiguration  from
:/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build
Constructing a list of tests
Done constructing a list of tests
Checking test dependency graph...
test 14
    Start 14: time_spec_test

14: Test command: /bin/sh
/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/time_spec_test_test.sh
14: Test timeout computed to be: 9.99988e+06
14: /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/time_spec_test_test.sh: 4:
time_spec_test: not found
1/1 Test #14: time_spec_test ...................***Failed    0.00 sec

0% tests passed, 1 tests failed out of 1

Total Test time (real) =   0.01 sec

The following tests FAILED:
	 14 - time_spec_test (Failed)
Errors while running CTest

lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ ctest -V -R vrt_test
UpdateCTestConfiguration  from
:/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
UpdateCTestConfiguration  from
:/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/DartConfiguration.tcl
Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build
Constructing a list of tests
Done constructing a list of tests
Checking test dependency graph...
test 15
    Start 15: vrt_test

15: Test command: /bin/sh
/home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/vrt_test_test.sh
15: Test timeout computed to be: 9.99988e+06
15: /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build/tests/vrt_test_test.sh: 4: vrt_test:
not found
1/1 Test #15: vrt_test .........................***Failed    0.00 sec

0% tests passed, 1 tests failed out of 1

Total Test time (real) =   0.01 sec

The following tests FAILED:
	 15 - vrt_test (Failed)
Errors while running CTest


Thanks!

Ting Wu




-----Original Message-----
From: Josh Blum [mailto:josh at joshknows.com] On Behalf Of Josh Blum
Sent: Friday, April 19, 2013 3:35 PM
To: usrp-users at lists.ettus.com
Cc: wu.ting at comf5.comm.eng.osaka-u.ac.jp
Subject: Re: [USRP-users] UHD make test failed

Sorry, I should have checked this list first before replying. I guess its
USRP specific so this list is more appropriate:

Its possible this is related to a recent fix.
Can you tell me the following:

* Version of uhd?
* CPU 32 or 64 bit?
* OS version?

You can run these tests from the build directory, send the output verbose
please:

* tests/time_spec_test
* tests/vrt_test

Thanks!
-josh

On 04/19/2013 01:31 AM, Ting Wu wrote:
> Hi all,
> 
>  
> 
> I used to use build-gnuradio script to build gnuradio and uhd. Usually 
> everything is fine, but today when I run the script, it always stops 
> with "UHD build apparently failed". So I am trying to build from the 
> source. When I run make test, it shows following errors:
> 
>  
> 
> lrg at FKCL:~/gnuradio/uhd/host/build$ make test
> 
> Running tests...
> 
> Test project /home/lrg/gnuradio/uhd/host/build
> 
>       Start  1: addr_test
> 
> 1/15 Test  #1: addr_test ........................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start  2: buffer_test
> 
> 2/15 Test  #2: buffer_test ......................   Passed    0.03 sec
> 
>       Start  3: byteswap_test
> 
> 3/15 Test  #3: byteswap_test ....................   Passed    0.02 sec
> 
>       Start  4: convert_test
> 
> 4/15 Test  #4: convert_test .....................   Passed    0.21 sec
> 
>      Start  5: dict_test
> 
> 5/15 Test  #5: dict_test ........................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start  6: error_test
> 
> 6/15 Test  #6: error_test .......................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start  7: gain_group_test
> 
> 7/15 Test  #7: gain_group_test ..................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start  8: msg_test
> 
> 8/15 Test  #8: msg_test .........................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start  9: property_test
> 
> 9/15 Test  #9: property_test ....................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start 10: ranges_test
> 
> 10/15 Test #10: ranges_test ......................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start 11: sph_recv_test
> 
> 11/15 Test #11: sph_recv_test ....................   Passed    0.06 sec
> 
>       Start 12: sph_send_test
> 
> 12/15 Test #12: sph_send_test ....................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start 13: subdev_spec_test
> 
> 13/15 Test #13: subdev_spec_test .................   Passed    0.01 sec
> 
>       Start 14: time_spec_test
> 
> 14/15 Test #14: time_spec_test ...................***Failed    0.00 sec
> 
>       Start 15: vrt_test
> 
> 15/15 Test #15: vrt_test .........................***Failed    0.00 sec
> 
>  
> 
> 87% tests passed, 2 tests failed out of 15
> 
>  
> 
> Total Test time (real) =   0.46 sec
> 
>  
> 
> The following tests FAILED:
> 
>               14 - time_spec_test (Failed)
> 
>               15 - vrt_test (Failed)
> 
> Errors while running CTest
> 
> make: *** [test] Error 8
> 
>  
> 
> How should I fix this problem?
> 
> Thanks in advance.
> 
>  
> 
> Ting Wu
> 
>  
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
> 





More information about the USRP-users mailing list