[USRP-users] uhd_find_devices fails on E100

Ben Hilburn ben.hilburn at ettus.com
Fri Feb 24 13:04:05 EST 2012


Ahmed -

It looks like your E100 cannot talk to its own EEPROM.  This is usually
caused by another device not behaving properly on the i2c bus.

Do you have any peripherals plugged in to your E100? A monitor, for example?

If so, will you unplug all peripherals, reboot your E100, and try again?

Cheers,
Ben
----------------------------
Ben Hilburn <http://goo.gl/5DdZ3> @ Ettus Research, LLC<http://www.ettus.com/>



On Fri, Feb 24, 2012 at 6:48 AM, Ahmed Alsawi <ahmedalsawi2012 at gmail.com>wrote:

> hi all,
> I working on E100 with official image  UHD 003.004.
> After booting,When executing uhd_find_devices and uhd_usrp_probe they fail
> i think uhd_find_devices should have serial number.isn't it?
> Any idea what is wrong.
>
> root at usrp-e1xx:~# uhd_find_devices
> linux; GNU C++ version 4.5.3 20110311 (prerelease); Boost_104500;
> UHD_003.004.000-7dc76db
>
>  --------------------------------------------------
> -- UHD Device 0
> --------------------------------------------------
> Device Address:
>     type: e100
>     node: /dev/usrp_e0
>     name:
>     serial:
>
> root at usrp-e1xx:~# uhd_usrp_probe
> linux; GNU C++ version 4.5.3 20110311 (prerelease); Boost_104500;
> UHD_003.004.000-7dc76db
>
> -- Opening device node /dev/usrp_e0...
> Error: AssertionError: ::ioctl(_node_fd, I2C_RDWR, &data) >= 0
>   in virtual void i2c_dev_iface::write_i2c(uint8_t, const
> uhd::byte_vector_t&)
>   at /home/root/src/uhd.git/host/lib/usrp/e100/e100_ctrl.cpp:148
>
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20120224/8cdc3a49/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list