[USRP-users] USRP2(XCVR) in Simulink

Mikhail Tadjikov mtadjikov at ucla.edu
Mon Nov 22 09:32:21 EST 2010


Hello Marc,

 Is there a way to verify that the device is up and running w/ UDP fw?
Something to the tune of find_usrps? I'm trying to isolate the problem right
now, and I know it doesn't work in Matlab. But I'm not even sure if I can
see the USRP2 or where along the chain it's broken.

Thanks,
Mikhail

On Mon, Nov 22, 2010 at 6:03 AM, Marc Erickson
<Marc.Erickson at mathworks.com>wrote:

>  Hi Mikhail,
>
>
>
> The Simulink integration of the USRP **requires** a specific version of
> the firmware and FPGA as outlined in the solution (
> http://www.mathworks.com/support/solutions/en/data/1-CUN7JZ/index.html?product=CB&solution=1-CUN7JZ).
> The UHD firmware is a completely different implementation that is not
> compatible with the R2010b release.
>
>
>
> The solution gives specific links to compatible firmware and FPGA images.
> For XCVR, you will need:
>
> firmware: http://ettus.com/u2bin/txrx_xcvr_udp_20100507.bin
>
> and
>
> fpga: http://code.ettus.com/redmine/ettus/attachments/74
>
>
>
> -- Marc
>
>
>
> *From:* usrp-users-bounces at lists.ettus.com [mailto:
> usrp-users-bounces at lists.ettus.com] *On Behalf Of *Mikhail Tadjikov
> *Sent:* Monday, November 22, 2010 8:53 AM
> *To:* usrp-users at lists.ettus.com
> *Subject:* [USRP-users] USRP2(XCVR) in Simulink
>
>
>
> Hello,
>
>
>
>  I've been hitting my head against the wall for quite a few hours now and I
> just can't seem to make UHD work with Simulink (2010b). I've downloaded all
> the latest FW & FPGA bits (from http://www.ettus.com/downloads/uhd_images/),
> as well as, the latest uhd from git. For some reason I consistently have 3
> LED light up B,D,F. I've checked and it seems that B is undocumented, so no
> clue as to what's happening there (with raw fw just D & F light up).
>
> $ sudo ./uhd_find_devices
>
> linux; GNU C++ version 4.4.5; Boost_104200; UHD_20101117.172104.89ae5f3
>
>
>
> Warning:
>
>     Ignoring discovered device
>
>     Expected fpga compatibility number 2, but got 3767730177:
>
> [ Expected protocol compatibility number 6, but got 7: (with the
> experimental FW from 10/22)]
>
>     The fpga build is not compatible with the host code build.
>
> No UHD Devices Found
>
>
>
> Also, I'm a little confused about all the differences between UDP and UHD
> FW, since Mathworks suggests using the udp version of the FW, but no comment
> on the matching FPGA bits (
> http://www.mathworks.com/support/solutions/en/data/1-CUN7JZ/index.html?product=CB&solution=1-CUN7JZ
> )
>
>
>
> I've also used Wireshark to monitor my traffic and USRP2 does seem to be
> generating some traffic. Ping'ing also works.
>
>
>
> Any guidance on this would be greatly appreciated.
>
> Thank you.
>
>
>
>
> --
> Mikhail Tadjikov
> Graduate Student
> UCLA Class of 2010
> Department of Electrical Engineering
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/attachments/20101122/52a232b2/attachment-0002.html>


More information about the USRP-users mailing list