[USRP-users] USRP2+WBX Burn SD Card at Win XP

Josh Blum josh at ettus.com
Sat Nov 6 00:03:26 EDT 2010


For future notice. I have added a warning to the docs about 3rd party sd 
cards: 
http://www.ettus.com/uhd_docs/manual/html/usrp2.html#load-the-images-onto-the-sd-card

-Josh

On 11/05/2010 07:22 AM, Ioannis Kassotakis wrote:
> Vlad,
>       thanks for your help.
> I gave it another try and burned again the files on the SD Card using the python burner under Win XP.
> Although the final message said that the verification was sucessfull, I still got only F Led on at the USRP2.
> I think that I will need to install Ubundu and try burning the SD under Linux.
> I hope that it will work.
>
> Was anybody sucessfull under Windows?
>
> jkassot
>
>    ----- Original Message -----
>    From: Vlad Stoianovici
>    To: usrp-users at lists.ettus.com
>    Sent: 05 November, 2010 11:58 AM
>    Subject: [USRP-users] Fw: Re: USRP2+WBX RX gain issues
>
>
>
>
>
>            From: Vlad Stoianovici<stoianovici_vlad at yahoo.com>
>            Subject: Re: [USRP-users] USRP2+WBX RX gain issues
>            To: "Ioannis Kassotakis"<jkassot at ieee.org>
>            Date: Friday, November 5, 2010, 11:56 AM
>
>
>                  Hi Ioannis!
>                  Follow the instruction from http://www.mathworks.com/support/solutions/en/data/1-CUN7JZ/index.html?product=CB&solution=1-CUN7JZ
>                  I used them and after a few failed attempts I managed to get everything working.
>                  The images that I used for the WBX daughterboard are:
>                  http://ettus.com/u2bin/txrx_wbx_udp_20100507.bin
>                  and
>                  http://code.ettus.com/redmine/ettus/attachments/74
>                  then you need to download python, but you have it already you can go directly to writing the images to the SD card.
>                  I used these 2 commands:
>
>                  sudo /home/vlad/gnuradio/usrp2/firmware/u2_flash_tool --dev=/dev/mmcblk0 -t fpga /home/vlad/Downloads/u2_rev3-udp-ise12-20100615.bin -w
>
>                  and
>
>                  sudo /home/vlad/gnuradio/usrp2/firmware/u2_flash_tool --dev=/dev/mmcblk0 -t fpga /home/vlad/Downloads/u2_rev3_uhd_20100706.bin -w
>
>                  before you input the 2 commands, make sure you introduced the original SD card from your USRP2 into your card reader/writer, and check to see if you actually see it by going to /dev and look for something like "mmcblk0".
>                  Actually I just realized that you said you use Win XP, but I will leave the above instructions, maybe someone else will use them.
>                  You could also try doing this, because once the images are written, the module can be used under any operating system.
>                  Once again make sure you use the original SD Card from Ettus, also check if your card isn't one of the damaged ones that they shipped out at some point. I remember reading about defective SD Cards, but I think they were not Kingston.
>                  My advice is to write the images from a Unix platform.
>                  If you need more help with this, let me know.
>                  I have no idea how to write the images in Windows, but I shouldn't be that hard.
>                  Hope this helps.
>
>                  Vlad.
>
>
>
>                  --- On Thu, 11/4/10, Ioannis Kassotakis<jkassot at ieee.org>  wrote:
>
>
>                    From: Ioannis Kassotakis<jkassot at ieee.org>
>                    Subject: Re: [USRP-users] USRP2+WBX RX gain issues
>                    To: "Vlad Stoianovici"<stoianovici_vlad at yahoo.com>, usrp-users at lists.ettus.com
>                    Date: Thursday, November 4, 2010, 10:15 PM
>
>
>                    Hi all,
>
>                    I am also trying to use USRP2+WBX under WINXP Simulink (Matlab 2010b) but have so far been unsuccesful to load a working Firmware and FPGA code.
>                    I followed the simulink instructions to load the Firmware and FPGA to a new 2 GB SD Card (Kingston identical to the original), but I get only one LED (the F) lit insted of D&  F which means that the Firmware is loaded but not running.
>                    Vlad, I understand that you have been succesful loading the engine, can you please indicate the exact files that you loaded to your SD Card and the exact python utility that you have used?
>
>                    Thanks,
>
>                    Ioannis Kassotakis
>                    Athens, Greece
>
>                      ----- Original Message -----
>                      From: Vlad Stoianovici
>                      To: usrp-users at lists.ettus.com
>                      Sent: 04 November, 2010 7:33 PM
>                      Subject: [USRP-users] USRP2+WBX RX gain issues
>
>
>                            Dear all!
>                            Myself and my colaborators have 2 USRP2+WBX boards.The configuration which we are currently using is:
>
>                            - USRP2 + WBX Board and a 400 - 1800 PCB antenna.
>                            - Simulink environment with Matlab 10.
>                            - Frequency 500 - 700 MHz
>                            - RX only
>                            - new UDP images
>
>                            The boards worked just fine  until today, when we have used a stronger input signal generated by an Agilent signal generator connected directly via cable. The generated signal, a 2 MHz - large wideband signal had a maximum power of -16 dBm which was never exceeded. Most probably after using this signal, the board started to have problems, the sensibility being now much lower. We are forced now to raise the gain of the board to the maximum factor allowed (31.5) in order to see some valid signal at the input.
>                            The SNR ratio seems to be the same, but the signals which we previously detected with an external antenna around -55 dBm have now a level around -100 dBm. We never tried to use the board as a transmitter so we don't know if the problem is also on the TX branch.
>                            We would really appreciate any time of hint or tip regarding this problem.
>                            Also is there a general hardware reset, except the power off?
>                            Thank you very much!
>
>                            Vlad.
>
>
>
>
>
> ------------------------------------------------------------
>
>
>                      _______________________________________________
>                      USRP-users mailing list
>                      USRP-users at lists.ettus.com
>                      http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
>
> ------------------------------------------------------------
>
>
>
>                      No virus found in this incoming message.
>                      Checked by AVG - www.avg.com
>                      Version: 9.0.864 / Virus Database: 271.1.1/3235 - Release Date: 11/03/10 10:36:00
>
>
>
>
>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
>
>
>    _______________________________________________
>    USRP-users mailing list
>    USRP-users at lists.ettus.com
>    http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com
>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------------
>
>
>
>    No virus found in this incoming message.
>    Checked by AVG - www.avg.com
>    Version: 9.0.864 / Virus Database: 271.1.1/3237 - Release Date: 11/04/10 10:42:00
>
>
>
>
> _______________________________________________
> USRP-users mailing list
> USRP-users at lists.ettus.com
> http://lists.ettus.com/mailman/listinfo/usrp-users_lists.ettus.com




More information about the USRP-users mailing list